Meer resultaten voor coachingsvaardigheden voorbeelden

coachingsvaardigheden voorbeelden
Voorbeelden en reacties.
Enkele voorbeelden van coachingsvragen. Ik kom uit het team en ben nu leidinggevende, hoe kan ik mij positioneren? Hoe voorkom ik dat mijn medewerkers bij iedere verandering in de weerstand schieten? Ik voel mij niet gehoord door mijn leidinggevende. Hoe kan ik dat bespreekbaar maken? Lees meer
tattoo
Voorbeelden van coachvragen Hasenack Seebregts Coaching.
Voorbeelden van coachvragen. Met welke themas of vragen komen onze klanten? Vragen rondom grenzen.: Hervinden van een balans tussen werk en privé leven. Leren aangeven van grenzen. Meer assertief zijn. Iemand die overspannen is geweest of een burnout heeft gehad, wil leren voorkomen nogmaals overspannen te worden of in een burnout te raken. Iemand die overspannen is of een burnout heeft wil begeleid worden naar herstel. Leren omgaan met gevoel van verantwoordelijkheid. Stressbestendigheid/ leren omgaan met werkdruk. Vragen rondom de loopbaan.: Vragen over loopbaanoriëntatie en/ of carrière mogelijkheden. Inzicht in eigen mogelijkheden en drijfveren. Leren goed te presenteren voor een sollicitatiegesprek. Leren ontwikkelen van competenties die bij een professie horen, zoals leiderschapscompetenties, adviesvaardigheden, communicatieve / sociale vaardigheden, assertiviteit, teambegeleiding, samenwerking, feedback, overtuigingskracht, sensitiviteit, zelfontwikkeling, competenties voor conflictvaardig gedrag, etc. Persoonlijke problemen zoals.: een negatief zelfbeeld. onbalans tussen ratio en gevoel. leren omgaan met conflicten. negatieve emoties hanteren. Veranderingen die impact hebben op het leven. Leren omgaan met de pensionering. Leren omgaan met de onzekerheid van mogelijk baanverlies. Accepteren van een onomkeerbare verandering na ongeval of ziekte. Meer inzicht in zichzelf. Behoefte aan innerlijke rust. Voorbeelden van coachvragen. Copyright 2018 Hasenack Seebregts Coaching Teamontwikkeling.
bol.com PM-reeks Coachen in het hoger beroepsonderwijs 9789024416905 M. Reekers Boeken.
Centraal in het boek staat de wijze waarop met behulp van een coachende opstelling en coachingsvaardigheden het rendement van het leren door de student kan worden verbeterd. De auteur behandelt de coachingsvaardigheden aan de hand van praktische voorbeelden en uitgewerkte passages uit coachingsgesprekken.
164 coachingsvragen voor in de toolbox van iedere coach Lijst 1 Kennisbank.
Er zijn een aantal krachtige vragen waarmee je iemand een andere waarnemingspositie laat aannemen. Klik op het bijbehorende artikel over waarnemingsposities om deze coachingsvragen te bekijken. De TOTE-energie het achterliggende principe, niet het letterlijke model. In de komende sub-paragrafen gaan we verschillende TOTE-vragen ontdekken. Een voorbeeld van een situatie waarin de TOTE-energie goed van pas komt.: Zorgt je compliment ervoor dat iemand boos wordt? Dan is de betekenis van je compliment een belediging. Communicatie krijgt namelijk betekenis door de reactie van de andere mensen. Controleer dus regelmatig wat voor effect je communicatie heeft en of je in de goede richting zit.
Coaching CIVAS Opleidingen.
Opleiding ontwikkeld door vakspecialist. Helder lesmateriaal met veel voorbeelden. Kies voor een vak met toekomst. Start uw eigen coachingspraktijk. Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heb jij altijd de meest actuele kennis in huis. Wat leer je? Met deze coach-opleiding maakt u kennis met alle belangrijke vaardigheden waarover u als professioneel coach dient te beschikken. Zo gaat de opleiding Coaching uitgebreid in op.: de relatie tussen coach en cliënt. motivatie en weerstand. De opleiding Coaching besteedt veel aandacht aan de communicatie met uw cliënten. Hoe stel ik de juiste vragen?
Coachen is een competentie leidinggevenden.
Dit zijn de gedragsvoorbeelden.: Begrijpt de eigen positie en de impact van eigen gedrag op anderen. Heeft tijd, maakt tijd voor de ontwikkeling van teamleden. Heeft aandacht voor medewerkers. Geeft eerlijke en opbouwende feedback. Kan luisteren en begrijpt. Oordeelt niet maar baseert zich op gedrag en feiten. Weet anderen verantwoordelijkheid te geven en kan dit zelf loslaten. Is duidelijk over verwachtingen en wat er van medewerkers wordt verwacht. Schrijft niet voor hoe mensen iets moeten bereiken maar is helder over WAT medewerkers moeten bereiken. Helpt, geeft tips en aanwijzingen, adviseert, denkt mee, is sparringpartner of gesprekspartner. Lost niet zelf op maar helpt de teamleden om zelf vraagstukken op te lossen. Begrijpt waar ontwikkelingsbehoeften van collegas liggen. Bevordert autonomie binnen het team en stimuleert medewerkers vorm te geven aan hun loopbaan. Erkent en herkent talent bij de ander. Coachen is iets anders dan de psycholoog uithangen. Een coachende rol vervullen is wat anders dan als leidinggevende vadertje of moedertje spelen over de medewerker of de psycholoog uithangen.
Cursus Familiecoach Centrum Voor Avondonderwijs.
Als individuen zijn we allemaal anders. Binnen families leidt deze verscheidenheid soms tot meningsverschillen, misverstanden en discussies. Zo ontstaat frictie in relaties tussen partners, ouder en kind of broer en zus. Creëer je graag wederzijds begrip en verbondenheid? Dan is deze thuiscursus iets voor jou! Deze opleiding leert je emotionele en relationele verbindingen binnen een familie te analyseren, herstellen en versterken. Via constructieve communicatie leer je meningen verzoenen. Als neutrale partij zie jij helder wat voor de betrokkenen niet zo evident is.
Opleiding tot stresscoach en burn-out coach.
Voor de collegas betekent het moeten missen van een collega extra werk en voor de werkgever extra kosten. Een langdurige te hoge werkdruk kan bovendien leiden tot minder inzet en motivatie, slechte prestaties en een negatief werkklimaat. Uiteindelijk leidt dit tot psychische klachten, overspannenheid en als het niet op tijd gesignaleerd en aangepakt wordt uiteindelijk tot burn-out en ziekteverzuim. De opleiding tot stresscoach en burn-out coach is bedoeld voor in en externe coaches, HR adviseurs en leidinggevenden die binnen organisaties aandacht willen besteden aan preventie van overmatige stress en voor coaches die zich willen bekwamen op het gebied van burnout coaching. De opleiding veronderstelt geen specifieke kennis van of ervaring met het begeleiden van stressklachten of burnout. We beginnen bij de basis. Wel is een minimaal bachelor denkniveau door opleiding of ervaring nodig en verwachten we een eerste ervaring in coaching of begeleiding. Indien dit nog niet het geval is, heb je bij voorkeur een basistraining coaching gevolgd. Een goede vooropleiding is bvb de Opleiding inspirerend coachen. Deze opleiding richt zich vooral op specifieke coachingsvaardigheden in relatie tot burn-out coaching en advisering rond stresspreventie.
Wat is coaching en welke verschillende vormen van coaching zijn er?
Welke verschillende vormen van coaching bestaan er? En hoe gaat het in zijn werk? Hieronder vind je informatie over coaching, verschillende vormen van coaching, het coachingstraject en enkele factoren en kenmerken. Wat is coaching? Een coach wordt ingeschakeld wanneer je met een probleem of kwestie zit, die je niet kan oplossen.
Coachingsgesprek voorbereiden: 5 bruikbare tips NHA.
De cliënt moet steeds kunnen rekenen op positieve ondersteuning door zijn coach. De coach keurt niets af, dringt zijn eigen mening niet op en benadrukt de positieve eigenschappen van zijn cliënt. Een succesvolle coach hoeft niet zelf alles meegemaakt hebben wat zijn cliënt meemaakt.
6 coachingscompetenties voor professionals Blankestijn Partners.
Wat ons bezielt. Onze visie: de weg van je hart. Onze werkwijze: met ziel en zakelijkheid. Trainer van het Jaar 2015-16. Het verhaal van Silvia. Vakmanschap met Ziel en Zakelijkheid. Leren in Organisaties. Ervaringen van Deelnemers. 6 Essentiële Coachingscompetenties voor Professionals. Steeds meer professionals krijgen naast hun reguliere takenpakket een coachende functie. Vandaag geef ik een overzicht van zes essentiële coachingscompetenties voor elke professional die als coach aan de slag gaat. Geschreven op 05 mei 2012 door ir. Silvia Blankestijn Reacties: 0. Hoort bij Coachen Leiderschap Teamcoaching Persoonlijke ontwikkeling. Steeds meer professionals krijgen naast hun reguliere takenpakket een coachende functie, zoals bijvoorbeeld de intervisiebegeleider, de senior die nieuwe collegas begeleidt of de consulent die een meer coachende rol krijgt. De aspirant-coach dient dan kennis en inzicht op te doen van de belangrijkste coachingsprincipes en zich te bekwamen in een aantal essentiële coachingsvaardigheden. Hieronder geef ik een overzicht van zes belangrijke coaching competenties voor elke professional die als coach aan de slag gaat.: Veel mensen die een coachende taak krijgen naast hun eigen professie begeleiden de ander vakinhoudelijk. Een eerste vereiste is dat de aspirant-coach ontwikkelingsgericht leert kijken naar de coachee.

Contacteer ons