Op zoek naar coachen op het werk?

coachen op het werk
De vier belangrijkste typen coaching, vaardigheden valkuilen.
Prestatie of resultaatgericht coachen. Gesprekken over problemen op het werk lopen al gauw stroef. Pakt men de eigen verantwoordelijkheid wel op! Laat u inspireren door genoemde vier technieken van coaching in Lastige gesprekssituaties! Met voorbeelden van vaak voorkomende situaties leest u hoe dit werkt. Socratisch en Provocatief coachen.
bol.com Coachen Op Het Werk, Myles Downey 9789057120886 Boeken.
De auteur, directeur opleidingen van de School of Coaching van de Britse Industrial Society, typeert zijn boek als een" begin, daarmee aangevend dat er ook voor hem op dit terrein nog veel te leren valt. Aan bod komen: wat is coaching, de vereiste vaardigheden om te kunnen coachen, het belang van creativiteit, hoe te coachen, het coachen van teams en je ontwikkelen als coach. Dit boek is bedoeld voor managers die willen coachen, adviseurs en verder iedereen die anderen helpt om hun spel of werk succesvoller en plezieriger te laten verlopen.
Werk met Zin I Persoonlijke coaching.
Ondersteuning krijgen in je zoektocht rond werk, op regelmatige basis terecht kunnen bij een coach met je vragen. Ofwel om tot een doel en plan te komen, of anders om met de steun van je coach het plan te realiseren. Wij bieden maatwerk in het coachen van een persoonlijk proces.
VIVO coaching rond verbindende communicatie op het werk.
Je kan ook kiezen voor een coach die niet op deze lijst voorkomt. Tip: contacteer een paar coaches vooraleer een keuze te maken. Hoe gaat coaching in zijn werk? Coaching start met een oriënterend gesprek over de coachvraag en het coachdoel.
Het geheim van succesvolle coaching op de werkvloer Vlerick Business School.
Peter De Prins: Wie dat zou willen, kan eindeloos veel soorten verzinnen. Op Wikipedia staan er een stuk of 15. Zelf houd ik het bij vier types: coachen op gedrag en vaardigheden, op prestaties, op persoonlijke ontwikkeling of Executive Coaching.
Coaching op de werkvloer IFBD.
Coaching is een niet meer weg te denken instrument om mensen in organisaties optimaal te ontwikkelen en te laten groeien. Het doel van coaching is tweeledig: het verhogen van de prestaties en het onafhankelijk zelfsturend leren werken. Deze training leert u hoe u uw mensen optimaal kunt coachen, zodat zij zelfstandig kunnen werken en zo hun productiviteit weten te optimaliseren. Want met ervaring, intuïtie en affiniteit alleen, kunt u geen professionele relatie bouwen. U heeft nood aan meer Deze training biedt u als deelnemer een stevig fundament en neemt u mee langs de noodzakelijke basisvaardigheden, instrumenten, methoden en vormen van coaching. Deze training werd speciaal ontwikkeld voor die managers die op een natuurlijke wijze hun mensen willen aansturen en begeleiden.
Coachen.
Wanneer de gecoachte daar niets mee kan op het werk, heeft het geen zin en vergroot het zelfs zijn machteloosheid. Wanneer een medewerker onvoldoende functioneert, wordt coachen nogal eens als medicijn ingezet. En hoewel coaching een doeltreffend middel is, is het niet voor elk probleem de beste oplossing.
Werk met Zin Coaching voor individuen en organisaties.
Wij begeleiden u, als werknemer of zelfstandige, bij vragen over uw loopbaan. Daarnaast coachen en inspireren we ook zaakvoerders, teams, leidinggevenden en medewerkers binnen organisaties. Menselijk, persoonlijk én op maat. Individu of Organisaties. Over Werk met Zin. Werk met Zin is een coöperatieve vennootschap van coaches en trainers. Wij bieden loopbaancoaching, teamcoaching, organisatiecoaching en trainingen op maat. We werken allen als zelfstandigen en bundelen onze kennis en ervaring in de vennootschap. Sinds 1 juli 2013 verkregen we het mandaat als loopbaancentrum voor het aanvaarden van de loopbaancheques.
Een coach op je werk VDAB.
Een coach op je werk. Wat zou jij doen om je prestaties op het werk een boost te geven? Een opleiding volgen, of een coach onder de arm nemen? Meer dan de helft van de werknemers kiest voor het tweede, zo blijkt.

Contacteer ons